شکل ظاهری این اسید به صورت کریستالهای بی رنگ یا پودر های سفید بدون بو با مزه ترش و در هوا پایداراست. این ماده یک دی کربوکسیلیک اسید می باشد. در آب و الکل محلول است. از آن جا که اسید تارتاریک اسید میوه ای است، زیرا یک اسید آلفا هیدروکسی است. آلفا هیدروکسی اسید ها در واقع گروهی از اسیدهای کربوکسیلیک هستند که علاوه بر عامل اسیدی دارای عامل هیدروکسیل (OH) هستند. اسید لاکتیک، اسید مالئیک، اسید تارتاریک و اسید سیتریک جزء اسید های میوه ای هستند. این اسید ها از میوه های سیب، انگور و مرکبات به دست می آیند.

اسید تارتاریک

ویژگیهای اسید تارتاریک

این ماده در حالت عادی پایدار است.اسید تارتاریک با عوامل اکسید کننده , بازها و عوامل احیا کننده ناسازگار است و واکنش میدهد.این ماده قابل سوختن است.جاذب رطوبت هست

کاربرد های اسید تارتاریک

صنایع غذایی

  • تارتاریک ایجاد کننده مزه ترشی در مواد غذائی میتواند باشد .
  • تارتاریک در تولید آبنبات های ترش مزه استفاده دارد .
  • برای تولید آبمیوه ها و نوشیدنی های با طعم انگور استفاده میگردد .
  • این ماده باعث افزایش اسیدیته محلول شده و به عنوان یک عامل ضد میکروبی برای جلوگیری از فساد غذا کاربرد دارد.
  • در آبمیوه ها این اسید برای بالانس کردن مقدار شکر/اسید مفید است.

صنایع دیگر

  • به عنوان واسطه شیمیایی و منزوی کننده در دباغی ، گرد خمیر مایه ، سرامیکها، عکاسی ، فراورش پارچه ، آب نقره کاری آینه و رنگ آمیزی فلزی مورد استفاده قرار میگیرد .
  • این ماده همچنین در عکاسی و رنگرزی استفاده می شود.
  • در صنعت دارویی نیز برای تولید داروهای گوارشی استفاده دارد.

منبع : پیکاتک

برای مشاهده محصولات بیشتر به سایت پیکاتک مراجعه نمایید.